«ما» بهجای «من»، فرمول استحکامبخش زندگی
میخواهید زندگی زناشویی مستحکمی داشته باشید و احساسات آسیبدیده در ازدواج را تعمیر کنید باید بدانید برای مستحکم نگهداشتن زندگی زناشویی، نباید شخص شما روی همه جنبههای زندگی کنترل داشته باشید، پس این میل مداوم را سرکوب کنید.
شاید از خود بپرسید چرا رها کردن و سرکوب کردن؟ مگر زندگی مشترک به معنای نگهداشتن نیست؟
جواب منفی است؛ یعنی همیشه نباید به فکر نگهداشتن باشید. گاهی اوقات فقط رها کردن میتواند یک رابطه را نجات دهد، بخصوص زمانی که رها کردن به معنای آزاد شدن از طرز فکر منفی باشد. گاهی الگوی فکری و رفتاری بهگونهای شکل میگیرد که ما میخواهیم همیشه تعیینکننده باشیم، همه کارها آنطور که ما میخواهیم انجام شود و در تمام بحثها و جدلها برنده باشیم؛ اما شما میتوانید با یک روش آگاهانه از این طرز فکر که «حرف، حرف منه» خلاص شوید و با رهایی از این حرف، از زندگی زناشویی به شراکت حقیقی دست پیدا کنید. میتوانید بهجای کلمات «من باید درست بگویم» و «من باید راضی باشم» از کلماتی مثل «ما باید با هم همهچیز را درست کنیم» و «ما باید راضی و خشنود باشیم» استفاده کنید. بدانید داشتن حس فروتنی و لطف، بخشی از هنر عاشقی و عشق ورزیدن است. با توجه به این نکات از همین امروز شروع کنید:
۱) از سمت رئیس بودن استعفا دهید
اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید همه امور مربوط به خانه، تربیت کودکان و بخش مالی زندگی مطابق نظر و حرف شما انجام شود، ما به شما اخطار میدهیم: خطر! خطر در کمین است، زیرا این طرز تفکر در خانواده بهجای اینکه حس شراکت را به وجود آورد، فقط رئیس بودن را نشان میدهد. شما ازدواج میکنید که تشکیل یک زوج را بدهید، یعنی در همهچیز مشترک باشید. اگر تصمیمگیری مشترک داشته باشید، تجارب شایستهتری به دست خواهید آورد و این یعنی زندگی مشترک. باید زوجین در یک فضای آرام و آسوده و بهطور مشترک تصمیم بگیرند زیرا بدین طریق بیشتر از زندگی خود لذت میبرند. باید «روش من» و «روش تو» به «روش ما» تبدیل شود. باید مسئولیتها را تقسیم کنید، برای مثال بخش مالی خانواده را به عهده شوهرتان بگذارید، البته از او بخواهید در تمام موارد شما را در جریان بگذارد و در مواقع لازم با شما همفکری کند. شما هم میتوانید مسئولیت امور داخلی خانه و دکوراسیون آن را بر عهده بگیرید.
۲) دست از خیالپردازی بردارید
به خاطر بیاورید که قبل از ازدواج همیشه با خود فکر میکردید برای هم مناسب هستید، در روز ازدواج همه برایتان آرزوی خوشبختی میکردند و مدام این جمله را میشنیدید که امیدواریم سالهای سال با خوشی در کنار هم زندگی کنید و شما نیز این جمله را باور داشتید. پس چرا حالا اینهمه از هم دور شدهاید چرا این جمله به نظرتان ناملموس میآید شاید با خود بگویید اگر شوهرم کمی مرتبتر بود، بهتر بود، اگر پولدارتر بود بهتر بود، اگر لاغرتر بود بیشتر دوستش میداشتم، اگر موهایش نمیریخت خوشتیپتر بود. این «اما و اگرها» را دور بریزید و دست از خیالبافی بردارید. اگر این اما و اگرها سراغتان بیاید باید منتظر افسردگی و یأس شدید باشید، زیرا این آینده رؤیایی هیچوقت به وقوع نمیپیوندد و شما با این اماواگرها هرگز قدر فرصتهای شیرین و نعمتهایی را که پیش روی شماست، نخواهید دانست.
۳) از عذرخواهی نترسید
گاهی اوقات یک عذرخواهی ساده و از صمیم قلب از فروپاشی یک زندگی زناشویی جلوگیری میکند. بخصوص اگر فردی هستید که به اشتباهات خود اعتراف نمیکنید و آنها را تقصیر خود نمیدانید، جملاتی مانند «متأسفم»، «معذرت میخواهم»، «اشتباه از جانب من بود»، «کارم کمی بچگانه بود» تأثیر فوقالعادهای خواهد داشت. گاهی اوقات لازم است که اشتباه خود را بپذیرید، یا قسمتی از آن را که تقصیر متوجه شما بوده، بپذیرید.
۴) احساسات خود را با یکدیگر در میان بگذارید
صداقت داشته باشید و از بیان احساساتتان نترسید. از بیان ترسها، آرزوها، امیدها یا آنچه شما را آزار میدهد، ابایی نداشته باشید. حتماً اگر شریک شما بهجای دیدن خشم شما علت خشمگین شدن شما را بشنود و بداند، خوشحال خواهد شد و حتی شاید بتواند کمکی به رفع آن بکند. پس سعی کنید بین احساسات قلبی و ذهنیتان ارتباط برقرار کنید و با افشای رازها حس اطمینان را در یکدیگر تقویت کنید. از جملاتی مثل «قصدم آسیب رساندن به تو نبود» یا «ببخشید فقط کنترل خود را از دست دادم» استفاده کنید.
۵) زمینه مشترک پیدا کنید
بهجای توجه به آنچه در آن اختلاف دارید و بهجای پرداختن به شکافهایی که میانتان است، سعی کنید وجوه مشترک یکدیگر را پیدا کنید و به آنها بها دهید. مثلاً شاید هر دو بخواهید کودکان سالم، قوی و موفقی داشته باشید، این میتواند یک هدف مشترک و مثبت باشد؛ بنابراین استفاده از جملاتی مثل ما یک هدف مشترک داریم و اینکه هر دو باید با هم همفکری کنیم تا به این هدف عالی دست یابیم، میتواند مؤثر باشد.
۶) رفتارهای نامناسب خود را ترک کنید
گاهی اوقات یک عذرخواهی ساده مشکل را حل نمیکند و بهتر است عادت بد خود را کاملاً ترک کنید، زیرا اگر این عادت تکرار شود، نمیتوانید با یک عذرخواهی، رفتار نامناسب خود را نادیده بگیرید و حتی از ارزش معذرتخواهی نیز کاسته میشود. شما باید درباره رفتارهای نامناسب یکدیگر به هم تذکر بدهید، در اصلاح آن بکوشید و سعی کنید دیگر آن را تکرار نکنید. استفاده از جملاتی مثل «دیگر این اشتباه را تکرار نمیکنم» و «قول میدهم بار آخر باشد» میتواند کاملاً مؤثر باشد.
عناوینی زیر را نیز می توانید در این کتاب الکترونیکی ۳۳ صفحه ای مطالعه نمایید.
- بازسازی و نوسازی
- توصیههایی در تداوم زندگی زناشویی
- ۵ پله تا استحکام زندگی زناشویی
- چگونه زندگی زناشویی خود را جذاب و محکم کنیم؟
- چگونه میتوانید عشق و ازدواج خود را حفظ کنید؟
- رازهای دوام یک زندگی مشترک
- راهکارهای استحکام رابطه بین همسران